Ray Anderson-lezing 2019

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 10/10/2019
15:30 - 18:30

Locatie
Interface Awarehouse


The Power of One: hoe één individu een duurzame revolutie ontketende

Hoe vaak heb jij in de afgelopen acht jaar de Ray Anderson-lezing bezocht? Behoor je tot de vaste gasten of ben je nog nooit geweest? Hoe dan ook: dit is je allerlaatste kans om de Ray Anderson-lezing bij te wonen! De organisatoren zijn MVO Nederland en Interface.

Blik met ons terug op het Eureka-moment dat de koers van tapijtfabrikant Interface voorgoed veranderde: van olie-intensief bedrijf naar één van de meest duurzame multinationals ter wereld. Aan het stuur oprichter Ray Anderson, wiens destijds radicale inzichten verrassend actueel zijn in het bedrijfsleven van nu.

Maar we kijken bovenal vooruit, naar de invloed van individu Ray Anderson op de nieuwe economie. Aan de hand van de documentaire So Right, So Smart laat de jongste generatie ondernemers zien hoe zijn gedachtegoed is doorontwikkeld. Met de nieuwste innovaties op de thema’s circulariteit, biomimicry en verantwoord leiderschap.

Ray Anderson is oprichter van tapijtfabrikant Interface, dat in de jaren negentig uitgroeide tot één van de meest duurzame internationals ter wereld. Onder de noemer Mission Zero was zijn doel met het bedrijf in 2020 geen enkele negatieve impact meer mocht uitoefenen op de aarde. In 2011 overleed Ray Anderson, waarop MVO Nederland en Interface in datzelfde jaar een eerbetoon hielden aan deze MVO-pionier in de vorm van een lezing. Sindsdien is de Ray Anderson-lezing een jaarlijks terugkerend evenement, om met zijn gedachtegoed ondernemers te inspireren. Door de jaren heen hebben kopstukken uit het Nederlandse bedrijfsleven het podium gesierd. Denk aan Jan Jonker, Gunter Pauli, Jan Peter Balkenende en Marius Smit. Dit jaar is de laatste Ray Andersonlezing.

Meer informatie en aanmelden

Bekijk de lezing van Ray Anderson op het 5de Nationaal Sustainability Congres in 2004:

0