Ravelijnlezing 2018 – The Future of Food

Wanneer

31/05/2018    
15:00 - 18:00

Waar

Theater De Maagd
Grote Markt 32, Bergen op Zoom, 4611 NT
Ravelijnlezing 2018 - The Future of Food

Technologische ontwikkelingen hebben een grote invloed op ons voedselsysteem. Dit gekoppeld aan consumententrends, maakt dat we continu moeten inspelen op een wereld die steeds sneller verandert. Ons voedselsysteem ziet er over tien jaar geheel anders uit. Alle verhoudingen binnen de keten – van boer tot bord – zullen opnieuw worden bepaald.

Wat krijgen we over tien jaar ons op bord? Op 31 mei nemen een viertal inspirerende keynote sprekers je mee in deze verkenning van The Future of Food.

Kansen
De ingrijpende veranderingen bieden (westelijk) Noord-Brabant en de Vlaams-Nederlandse Delta grote kansen. De agrofood sector is een van de grootste sectoren in de regio en door de verbinding met de topsectoren logistiek, maintenance en biobased economy kan de provincie Noord-Brabant een van de koplopers zijn in deze nieuwe wereld.

Sprekers

  • Marije Vogelzang – Food designer en creative inspirator
  • Inge Arents – Managing Director Flanders’ FOOD (BE)
  • Jan Mengelers – voorzitter Raad van Bestuur TU/e en Arthur Mol – rector magnificus WUR
  • Het dagvoorzitterschap is in handen van Petra Koenders, directeur Green Chemistry Campus.

Programma
Om 15:00 uur (inloop vanaf 14:15 uur) opent dagvoorzitter Petra Koenders de Ravelijnlezing. In de twee uur die volgen, belichten de hierboven genoemde sprekers – elk vanuit hun eigen expertise – The Future of Food. Het programma wordt omstreeks 17:00 uur afgesloten met een netwerkborrel, waar u onder het genot van een hapje en drankje kunt napraten over de middag.

Aanmelden
U kunt zich kosteloos aanmelden via onze website. Wilt u meer informatie over de lezing, het programma en de sprekers, klik dan door naar onze website.

Over de Ravelijnlezing
De Ravelijnlezing is een kennis- en netwerkevent dat sinds 2009 jaarlijks plaatsvindt in Bergen op Zoom. Het event wil een verbindende factor zijn tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid in de Vlaams-Nederlandse Deltaregio. Het delen van kennis middels diverse lezingen waarbij de sprekers een voor de Deltaregio actueel thema vanuit verschillende invalshoeken belichten, staat hierbij centraal. De lezing trekt jaarlijks 300 tot 350 belangstellenden. De Ravelijnlezing is onderdeel van de Delta Innovation Days.

Kaart wordt geladen...