Online Talkshow ‘Lucht- en scheepvaart fossielvrij’

Wanneer

22/04/2022    
10:00 - 11:30

Waar

Livestream
Online, Online
Online Talkshow 'Lucht- en scheepvaart fossielvrij'

De lucht- en de scheepvaart zijn in internationaal verband aan de slag gegaan met beleid voor CO2-reductie. Ook Europa scherpt de doelen voor deze sectoren aan. In 2015 stonden er in het Klimaatakkoord van Parijs nog geen concrete reductie- afspraken voor beide bedrijfstakken. Hoogste tijd voor een online talkshow over de inspanningen van de lucht- en zeevaart.

•    Lopen ze nu in de pas met de rest of moet er nog meer gebeuren?
•    Wat is er nodig om de lucht- en scheepvaart van het fossiel af te krijgen?
•    Welke technologie zorgt voor doorbraken?
•    Hoe zijn die zo snel mogelijk inzetbaar?

In deze talkshow praten we met deskundigen over de ontwikkelingen in beide sectoren. Zowel met vertegenwoordigers van de reders en de luchtvaartbedrijven als de uitbaters van de lucht- en zeehavens. Ook de kritische volgers van de twee sectoren doen mee aan het gesprek. Vanuit Brussel krijgen we meer zicht op de reikwijdte van de Europese plannen.

Beide sectoren werken in een sterk concurrerende internationale markt. Dat maakt het lastig nationaal klimaatbeleid te voeren. Van oudsher worden afspraken gemaakt bij de internationale organisaties. Dat is de International Maritime Organisation (IMO) voor de scheepvaart en de International Civil Aviation Organisation (ICAO) voor de luchtvaart.
Met het Fit for 55 klimaatplan probeert de Europese Unie de teugels aan te halen. Ook wordt er veel verwacht van schone brandstoffen voor vliegtuigen en zeeschepen. De vraag is of het allemaal snel genoeg gaat.

Voor meer informatie over het programma en de sprekers ga dan naar de eventsite.

Kaart wordt geladen...