Online symposium ‘Tijd voor biodiversiteit’

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 16/09/2021
16:00 - 17:45

Locatie
Livestream


Volg dit symposium met inzichten, handvatten en aanbevelingen voor de politiek, de samenleving en het bedrijfsleven. Om biodiversiteitsverlies tegen te gaan en de nieuwe doelen voor biodiversiteitsherstel 2030 te halen. Met vertegenwoordigers uit wetenschap, overheid, bedrijfsleven en maatschappelijk middenveld. Meld je aan, dan ontvang je de link naar de livestream in je mailbox.

Programma

Carola Schouten, demissionair minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), neemt de Nationale Actieagenda Biodiversiteit in ontvangst. Deze actieagenda is een bundeling van plannen uit de samenleving die gaan bijdragen aan het beschermen en herstellen van biodiversiteit. In de opmaat naar de internationale top in Kunming (China) bevragen we het ministerie van LNV naar de inzet van Nederland voor een nieuw Biodiversiteitsverdrag.

​Koos Biesmeijer (wetenschappelijk directeur Naturalis), Louise Vet (voorzitter Deltaplan Biodiversiteitsherstel), Maria van der Heijden (directeur MVO Nederland) en Barbara Baarsma (directeur Rabo Carbon Bank) gaan in gesprek over hoe bedrijven en financiële instellingen ecologische kennis in hun bedrijfsvoering kunnen opnemen. Hierbij worden ze uitgedaagd door JongerenXNaturalis, die eerder dit jaar het manifest Tijd voor biodiversiteit publiceerden.

​Richard Leakey, de wereldvermaarde Keniaanse wetenschapper en politicus, deelt zijn droom Ngaren: een toekomstig museum van de mensheid, waar hij met Naturalis aan werkt. Hij spreekt ons aan op onze verplichting om de planeet met al haar biodiversiteit voor de komende generaties te behouden. Daarnaast deelt gedragswetenschapper Reint Jan Renes zijn inzicht over hoe gedragsverandering werkt.

Dagvoorzitter Corine van Impelen modereert het symposium en Nynke Laverman zorgt voor de muzikale omlijsting.

Share Button
0