Online Kristal-event 2020 over 20 jaar MVO in Nederland, Covid-19 & trends in niet-financiële verslaggeving

Wanneer

17/11/2020    
10:00 - 11:30

Waar

Online webinar
Online, Online
Online webinar
Online Kristal-event 2020 over 20 jaar MVO in Nederland, Covid-19 & trends in niet-financiële verslaggeving

Tijdens het online Kristal-event 2020 op 17 november 2020 gaan gerenommeerde sprekers in gesprek over 20 jaar MVO in Nederland, Covid-19 & trends in niet-financiële verslaggeving.  Dit digitale event vervangt de jaarlijkse Kristaluitreiking van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de accountantsorganisatie NBA. Ook wordt een onderdeel verzorgd door Sustainalize als organisator van het Nationaal Sustainability Congres. De 20ste jubileumeditie van dit jaarlijks grootste duurzaamheidscongres zou oorspronkelijk namelijk ook op deze 17 november plaatsvinden, maar is vanwege de pandemie verplaatst naar 11 november 2021.

Mona Keizer (staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat) zal het event openen met een speech.

Onderzoek 20 jaar MVO / duurzaam ondernemen

Maatschappelijk ondernemen

In december 2000, dit jaar dus 20 jaar geleden, bracht de SER een eerste advies uit aan de overheid over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) of duurzaam ondernemen. Dit advies, getiteld ‘De winst van waarden’, is veel geraadpleegd en geldt als de basis voor het MVO-beleid van de overheid. Sustainalize heeft (als organisator van Nationaal Sustainability Congres) door middel van een enquête een onderzoek uitgevoerd onder de Nederlandse duurzaamheidsmanagers naar de belangrijkste trends de afgelopen 20 jaar en de verwachtingen voor de toekomst. Tijdens dit event presenteert Joop Joost Hietbrink van Sustainalize de resultaten en bespreekt deze met Mariëtte Hamer (voorzitter SER) en Herna Verhagen (CEO PostNL).

Tijdens het Kristal-event zijn de sprekers in de overige onderdelen onder meer: Jabine van der Meijs (CFO Royal Schiphol Group), Claudia Kruse (Managing Director Global Responsible Investment & Governance APG Asset Management) en Jan Peter Balkenende (voorzitter Dutch Sustainable Growth Coalition). Het debat in de Glazen Zaal in Den Haag staat onder leiding van Donatello Piras.

Programma en aanmelden

Klik hier om het complete programma te zien en je gratis aan te melden!

Kaart wordt geladen...