Online bijeenkomst ‘ISO normen voor circulaire economie’.

Wanneer

15/10/2021    
10:00 - 12:00

Waar

Online webinar
Online, Online
Online webinar
Online bijeenkomst ‘ISO normen voor circulaire economie’.

De ISO-commissie ‘Circular Economy’ heeft als doel de ontwikkeling van een mondiaal kader voor circulair denken en handelen. Meer dan tachtig landen zijn betrokken bij de ontwikkeling van de ISO-normen voor circulaire economie. Op 15 oktober organiseert NEN van 10:00 – 12:00 uur een online bijeenkomst om inzicht te geven in de ontwikkeling van deze normen.

De ontwikkeling van de eerste set normen is anderhalf jaar geleden begonnen. De beoogde normen bieden een raamwerk voor de implementatie van circulaire economie in organisaties (ISO 59004), aanbevelingen voor de toepassing van circulaire strategieën (ISO 59010) en handvaten voor het meten en beoordelen van circulaire impact (ISO 59020).

Meten en beoordelen van circulariteit

Gedurende de bijeenkomst wordt een beknopt overzicht gegeven inzake de internationale ontwikkelingen binnen ISO. Hierbij wordt er ingegaan op de inhoud en toepassing van de normen. Met name ISO 59020 ‘Circular economy – Measuring and assessing circularity’ wordt in detail toegelicht door Hans Kröder, de Nederlandse voorzitter van de verantwoordelijke werkgroep die de ontwikkeling van dit document begeleidt binnen de ISO commissie. Tijdens deze bijeenkomst is er ruimte voor vragen en discussie.

Kaart wordt geladen...