Nationale Milieudag 2016: Kiezen voor boer én milieu

Wanneer

02/06/2016    
09:00 - 17:00

Waar

HAS Hogeschool
Onderwijsboulevard 221, Den Bosch, 5223 DE
Nationale Milieudag 2016: Kiezen voor boer én milieu

De VVM organiseert de Nationale Milieudag dit jaar op 2 juni 2016 samen met de HAS Hogeschool, Louis Bolk Instituut, Schuttelaar & Partners en ZLTO. Het thema is zoeken naar de voedseltransitie die boer en milieu vooruit helpt.

Het huidige Nederlandse landbouw- en voedselsysteem loopt tegen zijn grenzen aan. Het terugdringen van de nadelige gevolgen van het bestaande systeem is een doodlopende weg. In plaats daarvan moet het systeem zélf veranderen. In andere woorden: niet meer ‘de dingen beter doen’, maar ‘betere dingen doen’. Dit betekent toewerken naar een gezond productie- en consumptiesysteem waarin ons natuurlijke kapitaal – vruchtbare bodems, schoon water, biodiversiteit en een stabiel klimaat – in stand blijft en boeren een fatsoenlijk loon verdienen.

De 2016-editie van de Nationale Milieudag inventariseert de pijlers van de landbouw van de toekomst. Welke dilemma’s zijn er? Wat zijn de gedeelde belangen van boeren, NGO’s, overheden, voedselconcerns en consumenten? Waar begint de noodzakelijke transitie? De Nationale Milieudag zoekt met sprekers uit de agrarische sector en transitie- en milieuexperts op een open manier naar antwoorden op deze vragen. Dit gebeurt zowel plenair als in een afwisselend workshopprogramma aan de hand van innovatieve ontwikkelingen en praktijkvoorbeelden.

Meer info & aanmelden: nationalemilieudag.nl

Kaart wordt geladen...