Nationale Conferentie voor Circulaire Economie

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 21/02/2019
09:00 - 17:00

Locatie
Fokker Terminal


Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) organiseert op 21 februari de eerste Nationale Conferentie Circulaire Economie; een conferentie over een circulaire economie waarin geen afval bestaat en grondstoffen steeds opnieuw worden gebruikt. Het Rijk, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties werken hier samen aan. Tijdens de conferentie staan netwerken, elkaar inspireren en samen werken aan gezamenlijke uitdagingen centraal.

Informatie en inspiratie

Er zijn prikkelende en informatieve sessies over de transitieagenda’s biomassa & voedsel, kunststoffen, consumptiegoederen, maakindustrie en bouw en over onderwerpen als wet- en regelgeving, monitoring, circulair ontwerp, gedrag en het Versnellingshuis. U krijgt te zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland tijdens de uitreiking van de Circular Award Business en de Circular Award Public: verkiezingen voor innovatieve projecten, producten of ondernemingen die tot de verbeelding spreken.

Plastic Pact NL

Tijdens de conferentie wordt het Plastic Pact NL gelanceerd; een akkoord met maatregelen van veel partijen om minder plastic te gebruiken, meer eenmalige plastic producten en verpakkingen te hergebruiken én meer te recyclen. Op het inspiratieplein en bij diverse innovatieve stands kunt u een blik werpen de circulaire economie in 2050. Staatssecretaris Van Veldhoven (IenW) en voorzitter van de Sociaal-Economische Raad Mariëtte Hamer zijn daarbij aanwezig.

Programma

09.00 -10.00 uur Ontvangst en registratie deelnemers
10.00 – 11.15 uur Plenair programma deel I

 • Staatssecretaris Stientje Van Veldhoven vertelt u over het uitvoeringsprogramma circulaire economie.
 • Panelgesprek over het uitvoeringsprogramma met Tanja Roeleveld van Landal Greenparks, Voorzitter van de transitieagenda Bouw Elphi Nelissen, Willemijn Storimans van de Nationale Denktank en Ingrid Zeegers, programma directeur Circulair Friesland. De finalisten van de circular award business en circular award public pitchen hun circulaire innovatie voor de jury en het publiek. Stem live op uw favorieten!
11.30 uur Eerste ronde deelsessies

Neem deel aan prikkelende en informatieve sessies over de transitieagenda’s biomassa & voedsel, kunststoffen, consumptiegoederen, maakindustrie en bouw en over onderwerpen als wet- en regelgeving, monitoring, circulair ontwerp, gedrag en het Versnellingshuis. U krijgt ruim de gelegenheid in te brengen waar u tegen aan loopt. Een overzicht van alle deelsessies vindt u hier.

12.30 uur Netwerklunch op het inspiratieplein
13.30 uur Tweede ronde deelsessies
15.00 uur Plenair programma deel II

 • Uitreiking Circulair Awards 2019
  Staatssecretaris Stientje van Veldhoven en Hein van Stokkom reiken de circular awards uit voor business en public!
 • Blik op de toekomst: Nederland Circulair in 2050
  SER-voorzitter Mariëtte Hamer en staatssecretaris Stientje van Veldhoven gaan met elkaar in gesprek over het toekomstbeeld van een circulair Nederland.
 • Lancering Plastic Pact
  U zult getuige zijn van de lancering van het Plastic Pact met maatregelen van veel partijen om minder plastic te gebruiken, meer eenmalige plastic producten en verpakkingen te hergebruiken én meer te recyclen.
 • Muzikale afsluiting
16.15 uur Netwerkborrel
17.30 uur Einde conferentie

Aanmelden


U kunt zich hier aanmelden.

0