Masterclass Duurzaamheidsverslaggeving

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 15/11/2022
09:00 - 17:00

Locatie
Erasmus Universiteit Rotterdam


De maatregelen van de Europese Green Deal raken alle sectoren van de economie. Bestuurders, Toezichthouders, Accountants, Controllers en andere finance professionals krijgen hier in de dagelijkse praktijk allemaal mee te maken. Met ingang van het jaarverslag 2023 dienen grote ondernemingen in hun bestuursverslag namelijk te voldoen aan ingrijpende nieuwe regels met betrekking tot duurzaamheidsverslaggeving. Ook de verplichte verklaring (assurance) van de Accountant bij de verstrekte duurzaamheidsinformatie is nieuw. En de nieuwe European Reporting Standards (ESRS) zijn zelfs revolutionair en vergelijkbaar met de introductie van IFRS in 2005.

Waarom deze Masterclass?

De aangescherpte regelgeving komt voort uit de Europese Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), in het kader van de Europese Green Deal. Ondernemingen hebben tijd nodig om zich op de nieuwe regels voor te bereiden. De verslaggeving dient daarbij als een katalysator voor de strategie en het bedrijfsmodel. De verplichting om over duurzaamheid te rapporteren kan niet anders dan ertoe leiden dat duurzaamheid een integraal onderdeel wordt van het ondernemingsbeleid. De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen worden uitdrukkelijk verantwoordelijk gehouden voor het opmaken van en het toezicht houden op adequate duurzaamheidsverslaggeving. Na het volgen van de Masterclass Duurzaamheidsverslaglegging hebben de deelnemers:

  • Een compleet overzicht van de nieuwe wet- en regelgeving inzake duurzaamheidsverslaggeving
  • Nieuwe inzichten in de gevolgen van de nieuwe duurzaamheidsregels voor de eigen praktijk
  • Handvatten om duurzaamheid te integreren in het ondernemingsbeleid
  • Inzicht in de werkzaamheden die de Accountant verricht bij de beoordeling of controle van het duurzaamheidsverslag

De Masterclass bestaat uit de volgende 4 modules: 

  1. Langetermijnwaardecreatie, te verzorgen door prof. dr. Karen Maas.
  2. Duurzaamheidsverslaggeving, te verzorgen door prof. dr. Martin Hoogendoorn RA.
  3. Assurance bij het Duurzaamheidsverslag, te verzorgen door prof. dr. Auke de Bos RAOpent extern en prof. Hans Gortemaker RA.
  4. Ervaringen met Duurzaamheidsverslaggeving in de praktijk, te verzorgen door drs. Gerard Paulides, CFO van VOPAK.

Meer informatie/aanmelden

0