make NATURE happen!

Wanneer

23/06/2022    
17:00 - 21:00

Waar

OMNIA, WUR Wageningen
Hogesteeg 2, Wageningen, 6708 PB
OMNIA, WUR Wageningen
make NATURE happen!

Op donderdag 23 juni vindt make NATURE happen! plaats in zojuist geopende Omnia, dat voorbeeldstellend is voor haar natuurinclusieve design. Deze unieke BNA Inspiration Night biedt niet alleen internationale inspiratie, maar ook concrete handvatten om de stap naar natuurinclusief ontwerpen en bouwen te maken. Architecten kunnen tenslotte een positieve impact hebben op de fragiele toekomst van ons ecosysteem. Duurzaamheidspionier Nadine Galle en Sarah Ichioka, co-auteur van het boek Flourish: Design Paradigms for Our Planetary Emergency zijn de key-notes en Tracy Metz is de moderator tijdens deze dineravond.

image

Ecosystemen versterken

Natuurinclusief gaat verder dan een paar nestkastjes ophangen of het integreren van een groen dak of gevel. Bij natuurinclusief ontwerpen wordt de biodiversiteit beschermt en de ecosystemen versterkt door fysieke ruimtes te creëren. De groene omgeving is hierbij een integraal onderdeel van het gebouw, juist om die natuur weer florerend te maken.

En dat is noodzakelijk, want overal ter wereld staat het milieu onder druk. Daar kan architectuur ontworpen met een groene bril wat aan doen. In Nederland zijn nog maar 15 % van de oorspronkelijke inheemse planten en dieren aanwezig. Het creëren van ruimte voor planten, insecten, vogels of vleermuizen levert een positieve bijdrage aan het herstel en de verrijking van onze leefomgeving.

Sprekers en programma

De BNA wil de architectenbranche aansporen en concrete handvatten bieden om met natuurinclusief ontwerpen aan de slag te gaan. De avond biedt een inspirerend programma inclusief diner mét aandacht voor internationale voorbeelden, het gebruik van technologie, en slimme oplossingen voor groene steden. Sarah Ichioka, stedenbouwkundige, strateeg en co-auteur van het boek Flourish: Design Paradigms for Our Planetary Emergency, verzorgt een keynote lecture. Duurzaamheidspionier Dr. Nadina Galle gaat in op de vraag hoe natuur en technologie kunnen samenwerken ter bestrijding van de ecologische crisis.

Na het netwerkdiner vertellen Ro Koster en Ad Kil van het architectenbureau RO&AD, over hun prijswinnende duurzame gebouwen die het ecosysteem verrijken.

Tijdens een expertpanel gaan landschapsarchitect Femke Peters (Karres en Brands), onderzoeker Marian Stuiver, programmaleider Green Cities aan de WUR en auteur van het boek Symbiotic City (d.d. juni 2022) en Sarah Ichioka uitgebreid in op de do’s en don’ts van het natuurinclusief ontwerpen en bouwen en hoe je de ultieme samenwerking vormgeeft.

Moderator van de avond is journalist en auteur Tracy Metz. Tijdens de bijeenkomst vinden een netwerkbuffet en een netwerkborrel plaats. De kosten voor deelname zijn voor BNA-leden 75 euro en voor niet-leden 125 euro

Aanmelden/meer informatie

Kaart wordt geladen...