Logistiek Café: ‘Vervoer over water, het overwegen waard’

Wanneer

14/09/2022    
15:00 - 18:30

Waar

Haven van Stein
Haven 6a, Stein, 6171 EG
Logistiek Café: ‘Vervoer over water, het overwegen waard’

Transport per binnenvaartschip is efficiënt en beter voor het milieu. Of je nu 1 container, 100 containers, pallets of in bulk vervoert. Hoe organiseer je dat, vervoer over water? Je hoort er alles over tijdens het Logistiek Café ‘Vervoer over water, het overwegen waard’ van Zuid-Limburg Bereikbaar. Uiteraard verwelkomen we je op een passende locatie: een passagiersschip!

We organiseren ons Logistiek Café samen met ELC Limburg en Koninklijke Binnenvaart Nederland.

We vertrekken om 15.00 uur met de bus van Stein naar de containerterminal in Born en varen vervolgens terug naar de haven van Stein. Kom dus op tijd.

Programma

We maken er een inspirerende bijeenkomst van! Op het programma staan de volgende onderwerpen:

  • Een uniek inkijkje in de wereld van de binnenvaart: een rondrit door de dynamische haven van Barge Terminal Born. Met toelichting door Diedrik Ezendam, executive commercial manager bij Barge Terminal Born. Hierna stap je aan boord van een passagiersschip en krijg je diverse presentaties.
  • Het belang van vervoer over water voor het Limburgse bedrijfsleven – door Paul Goris, voorzitter Koninklijke Binnenvaart Nederland en nieuwe voorzitter van ELC.
  • Pauze op het dek, als het schip door de sluis van Born vaart.
  • Welke ladingstromen kunnen er zoal via het water? Van circulaire stromen en gepalletiseerde stromen tot suikerbieten – door Jean L’Ortye, eigenaar van L’Ortye.
  • Bouwlogistiek via het water. Er kan veel meer, zo weten ze in België – door Luc Geerts, market developer bij De Vlaamse Waterweg.
  • Hoe maak je als Zuid-Limburgse ondernemer de stap naar het water? – door Miranda Volker, logistiek expert modal shift van Zuid-Limburg Bereikbaar.
  • Passage langs de haven Stein, met toelichting op de verschillende activiteiten in de haven – door Bob Joosten, directeur Wessem Port Services en voorzitter commissie Multimodaliteit.
  • Borrel en gelegenheid om te netwerken en kennis uit te wisselen met collega-ondernemers.

Aanmelden

Je kunt je kostenloos aanmelden via dit aanmeldformulier.

Kaart wordt geladen...