LAP3-congres – cruciaal instrument voor de circulaire economie

Wanneer

12/01/2021    
15:30 - 17:00

Waar

Online webinar
Online, Online
Online webinar
LAP3-congres – cruciaal instrument voor de circulaire economie

Sinds eind 2017 beschikt Nederland over LAP3, het Landelijk Afvalbeheerplan 2017-2029, een cruciaal document voor het van de grond krijgen van de circulaire economie. Op initiatief van de VVM en Rijkswaterstaat, de opsteller van LAP3, vinden er deze maand maar liefst vier online bijeenkomsten plaats voor iedereen die beroepsmatig met afvalstoffen te maken heeft.

Alle bedrijven die (n)iets willen met afval vinden hierin hun spelregels in LAP3. Hetzelfde geldt voor overheden die regels aan hun voorstellen moeten verbinden. Het LAP3-congres geeft beide doelgroepen inspiratie om vaart te zetten achter de omslag naar een circulaire economie. Op dinsdagmiddag 12 januari vindt de aftrap plaats met een sessie waarin de deelnemers in vogelvlucht worden bijgepraat over wat LAP3 is. Vervolgens vinden er op 19, 20 en 21 januari van 9.30 – tot 11.00 uur themasessies plaats.

 

19 januari: Afval of product
Wanneer is een materiaal een afvalstof of een product? Emma van den Boogaard van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Olaf van Hunnik van Rijkswaterstaat vertellen over de beleidsontwikkelingen. Aalke Lida de Jong van AquaMinerals vertelt over de ervaringen in de praktijk.

20 januari: Zeer Zorgwekkende Stoffen
Het beleid voor Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS) in afval is niet gewijzigd, maar het blijft ingewikkelde kost. Eva Schoenmaekers van Rijkswaterstaat geeft u een overzicht van de acties die verschillende organisaties nemen om ZZS in de productketen beter te kunnen volgen en beheren. Vanuit de praktijk geeft Armand Dohmen van Twence een kijkje in de keuken.

21 januari: Afvalscheiding bedrijfsafval.
De regels voor het scheiden van bedrijfsafval zijn veranderd. Hoe weet een bedrijf wat er gescheiden moet worden? Hoe organiseer je dat slim? Jacobine Meijer van Rijkswaterstaat neemt u mee in de regels en de nieuwe tools die hiervoor gemaakt worden. Francien Eppens van Milgro geeft inzicht in hoe je daar in de praktijk slim mee omgaat.

Doe mee! Ga voor meer informatie en aanmelden naar de VVM-site: www.vvm.info/lap3/2021

Kaart wordt geladen...