Jaarevenement MVO Prestatieladder ‘Verbinding’

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 15/06/2017
10:00 - 17:30

Locatie
De Verspillingsfabriek


Na het succes van vorig jaar organiseert de Foundation Sustained Responsibility MVO Prestatieladder een tweede MVO Prestatieladder evenement. De dag staat in het teken van ‘Verbinding’ op de unieke locatie van de Verspillingsfabriek te Veghel.

Thema 2017: ‘Verbinding’

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) doe je niet alleen. Samen bereik je het beste resultaat. Je hebt anderen nodig om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Of je nu in de dienstverlenende sector actief bent of juist een afvalproduct maakt.
Ben je al jaren bezig met MVO of start je net, deze dag biedt je de kans om een stap verder te komen. Zowel in het plenaire deel als in het workshopprogramma is er voor beide partijen een leuk aanbod. De groene dagvoorzitter Lars Sörensen verbindt sprekers en deelnemers.

Ervaar en deel!

Kom en ontmoet waardevolle (nieuwe) contacten. Laat je inspireren over MVO door Folkert van der Molen (Sustainalize), Niels van den Beucken (Arte), Gé Moonen (Moonen Packaging) en Bob Hutten (Hutten Catering) en schrijf je in voor twee van de 6 praktische workshops.

Dit evenement wordt georganiseerd door de organisatie van de MVO Prestatieladder, de auditoren en met mensen uit de praktijk. Aan deze mensen kun je jouw vragen voorleggen. Vooraf of ter plaatse.

Programma

10.00 uur  Inloop

10.20 uur  Opening door de dagvoorzitter Lars Sörensen

Zijn stijl; direct, energiek en interactief. Lars kan als interviewer het beste uit sprekers, gasten en publiek naar boven halen. Hij legt verbindingen tussen inhoud en werkvormen en weet een sfeer neer te zetten die open is en oproept tot creativiteit.

10.35 uur  “Ideeën en trends in MVO” door Folkert van der Molen van Sustainalize

Folkert is marketingmanager bij MVO –adviesbureau Sustainalize en is manager vanuit zijn eigen bureau van diverse MVO-webportals. Hij is bekend van LinkedIn en doorgever van alle MVO-ontwikkelingen, organisator van het jaarlijks Nationaal Sustainability Congres en ‘MVO-Manager van het Jaar’ verkiezing. De man achter de schermen van al die activiteiten treedt uit de coulissen (en verbindt zich aan dit evenement).

11.00 uur   “Van Steengroeve tot keukenblad” door Niels van den Beucken van Arte

Passie voor materiaal. Gedreven door ambacht. In de samenleving werd nog nauwelijks gesproken over MVO, toen Arte jaren geleden begon met duurzaam ondernemen. Verantwoord bezig zijn met energie, met mensen; dat is niet iets wat Arte erbij doet, het hele bedrijf is ervan doordrongen. Niels, financieel directeur Arte: “Onze steen, hoe klein ook, kan het verschil maken”.

11.40 uur  “Duurzaam in de verpakkingssector” door Gé Moonen van Moonen Packaging

Gé (CEO-50jr) neemt je mee in het verhaal waarom Moonen Packaging met duurzaamheid aan de slag is gegaan. Gé (en dus Moonen Packaging) is al vroeg besmet met het duurzaamheidsvirus. Als koploper op het gebied van duurzaamheid is Moonen Packaging al beloond met vele awards en prijzen zoals ‘groenste bedrijf van Nederland’ in 2014/2015. Sinds 2013 is Moonen ook MVO Prestatieladder niveau 3 gecertificeerd. Sinds 2015 zijn zij niveau 4 gecertificeerd vanuit de behoefte om woorden ook om te zetten in daden.

12.30 uur  Lunch

13.30 uur  1e parallelsessie (workshops, echt aan de slag)

14.45 uur  Pauze

15.15 uur  2e parallelsessie (wederom aan de slag met MVO-P)

16.30 uur  Verbinding, Bob Hutten van Hutten Catering

Bob Hutten is een gedreven ondernemer met een duidelijke visie. Duurzaam, gezond en samen met je medewerkers en producenten maak je de mooiste gerechten. Bob neemt je mee in zijn visie en de totstandkoming van de Verspillingsfabriek. Ook Hutten Catering is niveau 4 gecertificeerd.

17.15 uur  Borrel en afsluiting

Meer informatie en aanmelden

0