Impact in One Day

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 24/11/2021
09:30 - 17:30

Locatie
Erasmus Universiteit Rotterdam


Iedereen heeft het over impact. Maar wat is het? En wanneer doe je het goed? Wil je met jouw organisatie (meer) impact maken? Vraag je je af hoe je de gemaakte impact moet meten? Dan mag je Impact in One Day niet missen. Impact Centre Erasmus (ICE) organiseert jaarlijks een speciale masterclass over impact, met elk jaar andere inspirerende sprekers. In één dag leer je hoe je met jouw organisatie door andere wijzen van denken en businessmodellen meer maatschappelijke impact kunt maken. Het is een intensieve dag van veel kennis, opdrachten, best practices en briljante mislukkingen. 

Voor wie is Impact in One Day?

Voor iedereen die bij maatschappelijke verantwoord ondernemen positief impact wil maken. Omdat je leiding wil geven aan en succes wil boeken met jouw organisatie, programma’s en projecten in een snel veranderende wereld. Een wereld waarin waardecreatie van steeds groter belang is. Of omdat je de leiding van jouw organisatie wil adviseren in het zetten van stappen naar meervoudige waardecreatie. Voor mensen die vanuit het Triple-P (People, Planet, Profit) model (willen) opereren en daarin mogelijk nog een stapje verder willen gaan.

“Ieder zichzelf respecterend bedrijf zegt tegenwoordig iets met impact te doen. Maar wat dat ‘iets’ is, blijft in de meeste gevallen vaag en ongrijpbaar” Ton Goedmakers, Lid RvB Vebego.

Wat ga ik leren?

In één dag de fundamenten van impact. Theorie en praktische inzichten rond impact van wetenschappers en boeiende sprekers vanuit diverse organisatie (profit en not for profit). Sprekers die fundamenteel en dagelijks met maatschappelijke impact bezig zijn. We gaan aan de slag met 4 bouwstenen: impact strategie, het impact proces, impactmanagement en resultaten, leren en communiceren.

Waarom je Impact in One Day niet mag missen:

• alles wat je nodig hebt om zelf direct meer impact met jouw organisatie te gaan maken
• de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van impact maken
• praktische handvatten voor een geoptimaliseerd impactproces
• inspirerende sprekers uit het bedrijfsleven en de wetenschap
• deelnemers: “Impact in One Day is informatief, eerlijk en inspirerend!”

Sprekers

Bert van Son – Mud Jeans

Jeans zijn een van de meest vervuilende items binnen de mode-industrie. Textielman Bert van Son zag dit met lede ogen aan en besloot dat het tijd was voor verandering. Om de kledingindustrie radicaal te veranderen start Bert in 2012 MUD Jeans: een circulair denim brand dat laat zien dat het anders kan. MUD JEANS is een B-CORP van het eerste uur in Nederland. In 2020 werd MUD Jeans verkozen tot ABN AMRO Sustainable Retailer of the Year 2020-2021.

Jacobine das Gupta – DSM

Jacobine is director sustainability bij DSM. Sinds 2018 leidt Jacobine een wereldwijd programma voor het verduurzamen van de voedselketen. Door impact te verankeren in de strategie en alle disciplines binnen een bedrijf kan een bedrijf een force for good zijn. Als sustainability director bij DSM speelt Jacobine hier een grote rol in.

Ton Goedmakers – Vebego

Bestuursvoorzitter van Vebego, een 75-jarige familiebedrijf met nu ruim €1 miljard omzet en meer dan 36.000 medewerkers in vier Europese landen. In 2025 wil Vebego dagelijks bijdragen aan het welzijn van tien miljoen mensen: “Wij willen groeien en waarde toevoegen voor onze klanten en de maatschappij, door al onze mederwerkers betekenisvol werk te bieden”. Tijdens Impact in One Day neemt Ton de deelnemers mee in het impact-denken van één van de grootste facilitaire concerns in Europa.

Bart Meijs -Social Impact Fonds Rotterdam

Bart Meijs is managing director van Social Impact Fonds Rotterdam, hij heeft het fonds in 2018 opgestart. Bart is sinds 2004 actief op het gebied van impact Investing. Hij neemt ons mee in de overwegingen en drijfveren van die impact investeerders.

Karen Maas – Impact Centre Erasmus

Academisch directeur Impact Centre Erasmus (ICE) en bijzonder hoogleraar Accounting & Sustainability. Tijdens Impact in One Day presenteert zij de meest recente wetenschappelijke inzichten en (business)modellen op het gebied van impact meten.

Youp Meek – Sheltersuit

Sinds april 2016 is Youp betrokken bij Sheltersuit. Binnen Sheltersuit is hij als bestuurslid verantwoordelijk voor Sheltersuit Nederland. De Sheltersuit is een water- en winddichte jas die getransformeerd kan worden tot slaapzak. Een product ontworpen voor mensen in nood, die om wat voor reden dan ook in barre omstandigheden moeten leven. De suit wordt gratis beschikbaar gesteld aan daklozen en vluchtelingen. Inmiddels heeft Sheltersuit sinds de start in 2014 ruim 12.000 mensen die op straat leven of in vluchtelingenkampen, warm kunnen houden met een Sheltersuit.

Marjelle Vermeulen – Impact Centre Erasmus

Met bijna 7 jaar ervaring als Social Impact Researcher bij Impact Centre Erasmus is Marjelle Vermeulen een expert op het gebied van de Theory of Change, een techniek om veranderingen met impact te bedenken, visualiseren en meten. Tijdens Impact in One Day gaat Marjelle verder in op hoe de Theory of Change gebruikt kan worden om strategische keuzes te maken.

Jacqueline Scheidsbach – Impact Centre Erasmus

Jacqueline Scheidsbach heeft veelzijdige ervaring in het bedrijfsleven en not for profit en is directeur van Impact Centre Erasmus. Op Impact in One Day zal zij de theorie aanvullen met tips en strategieën voor het meten van (financiële) impact en hoe de resultaten het beste gecommuniceerd kunnen worden.

Dagvoorzitter: Annette van Waning – Cairos

Founder van Cairos: Impact³: strategie, consultancy & implemenatie. Bekend als de allereerste maatschappelijk verantwoord ondernemen manager van het jaar (2012). Daarnaast vervulde zij vermoedelijk als eerste binnen Nederlan

Meer informatie/aanmelden

Share Button
0