‘Het ongemakkelijkste event voor de boardroom’

Wanneer

14/04/2023    
13:00 - 17:00

Waar

Nyenrode Business Universiteit
Straatweg 25, Nijenrode, 3621 BG
Nyenrode Business Universiteit
'Het ongemakkelijkste event voor de boardroom'

Van bedrijven wordt steeds indringender verlangd dat ze actief bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke uitdagingen. Van bestuurders en commissarissen wordt verwacht dat ze vanuit een breder welvaartsbegrip sturing geven aan en toezicht houden op de organisatie. In het project ‘Ongemak in de Boardroom’ is MVO Nederland – in samenwerking met de Goldschmeding Foundation – een jaar lang met bijna veertig bevlogen bestuurders en commissarissen, en wetenschappers aan de slag gegaan met dit ongemak. De resultaten daarvan – gevat in een zogenaamde ‘Good Practice’ – presenteren we op 14 april tijdens het ongemakkelijkste event voor de boardroom aan de Nyenrode Business Universiteit.

Bestuurders en commissarissen krijgen in de Good Practice inzicht in hoe zij als mens vanuit een eigen ethiek, kunt omgaan met complexe transities, met andere leden van het bestuur en de raad en met de belangen van alle betrokken stakeholders.

Uniek aan dit project is dat de werkwijze van een Community of Practice is gecombineerd met toegepast wetenschappelijk onderzoek. Aangesloten waren dan ook Patrick Nullens, hoogleraar Leiderschapsethiek en Menswaardige Samenleving aan de Universiteit voor Humanistiek, Ellemiek Etman, expert in ongemak en leiderschap, en Rob Blomme, hoogleraar Organisatiegedrag aan Nyenrode Business Universiteit. Ook onderzoeksjournalist en schrijver Jeroen Smit speelde een rol.

3 REDENEN WAAROM JE HIERBIJ WILT ZIJN

  1. Je leert hoe je als bestuurder of commissaris aan de slag kunt met het ongemak in jouw boardroom.
  2. Hoor je de ervaringen van deelnemers over wat het project ‘Ongemak in de Boardroom’ met hen gedaan heeft en wat hun inzichten en geleerde lessen voor de praktijk zijn.
  3. Je wordt geïnspireerd door Jeroen Smit, schrijver van onder meer Het Grote Gevecht over Paul Polman en De Prooi, in hoe dit traject vanuit zijn observerende positie heeft beleefd.

SPREKERS

De definitieve lijst sprekers maken we later bekend. Bevestigd zijn tot nog toe:

  • Maria van der Heijden, directeur-bestuurder MVO Nederland
  • Jeroen Smit, onderzoeksjournalist en schrijver
  • Josephine de Zwaan, supervisor
  • Patrick Nullens, bijzonder hoogleraar aan de Universiteit voor Humanistiek, gespecialiseerd in leiderschapsethiek
  • Rob Blomme Decaan en hoogleraar Organisatiegedrag bij Nyenrode, hoogleraar Management en Organisatie aan de Open Universiteit
  • Ellemiek Etman, PhD-kandidaat Universiteit voor Humanistiek, achtergrond in organisatiepsychologie en management

Aanmelden

Kaart wordt geladen...