Duurzame Dinsdag 2021

Wanneer

07/09/2021    
13:00 - 17:00

Waar

Livestream
Online, Online
Duurzame Dinsdag 2021

De eerste dinsdag van september is het weer Duurzame Dinsdag. Op deze dag krijgen duurzame ideeën en groene initiatieven een podium in politiek Den Haag. Geïnspireerd op Prinsjesdag, de dag waarop de regering de plannen voor het komende jaar presenteert, wordt ook op Duurzame Dinsdag een koffer met daarin de beste duurzame plannen en initiatieven overhandigd aan het kabinet. Deze initiatieven maken daarbij kans op prijzen en natuurlijk de mogelijkheid zich te profileren.

Rode draad van het programma dit jaar is de vraag wat de beste acties zijn die we nu moeten nemen, op weg naar een samenleving die goed is voor mens en planeet. Startpunt voor gesprek zijn de meest urgente vraagstukken die voorliggen op het gebied van natuur en biodiversiteit, circulair ondernemen en de energietransitie. We kijken hier op 7 september naar met een sociale innovatie bril. Louise Vet, Kees Klomp en Gert Jan Kramer helpen ons hierbij op weg.

Duurzame trends en innovaties
Ondernemers en betrokken burgers geven praktisch handen en voeten aan oplossingen voor deze urgente vraagstukken. De 414 ingezonden initiatieven in de Duurzame Dinsdagkoffer van dit jaar geven samen een goed beeld van de ‘stand van het land’ wat betreft duurzame trends en innovaties. Greenwish heeft hier een video analyse van gemaakt, die – met de koffer vol initiatieven – aangeboden wordt aan Staatssecretaris Steven van Weyenberg.

Duurzame Troonrede & Duurzame Lintjes
De Duurzame Troonrede wordt dit jaar voorgedragen door Werner Schouten, voorzitter van de Jonge Klimaatweging. Hij geeft stem aan de nieuwe generatie en zal o.a. spreken over ‘betekenisloze duurzaamheid’ en tijdloze solidariteit. Ook worden Duurzame Lintjes uitgereikt aan drie bijzondere mensen die zich jarenlang onvermoeibaar hebben ingezet voor eerlijke handel, sociale inclusie en kringlooplandbouw: wie dit zijn verklappen we nog even niet.

Dialoog met Tweede Kamerleden
Gevoed door dit alles gaan we in gesprek met Tweede Kamerleden. Om van hen te vernemen hoe zij zich gaan inzetten voor de Duurzame Doorbraak!

Nieuwe koers Duurzame Dinsdag
De oogst van 7 september nemen we mee in bijeenkomsten die we agora’s noemen. Dit zijn plekken voor dialoog, waar we samen leren en waar we als mensen de systemen durven te ontstijgen waar deze ons hinderen, op weg naar een samenleving die goed is voor mens en planeet.

Schakel 7 september om 14.15u in op de livestream en maak verbinding met de steeds bredere duurzaamheidsbeweging in NL!

Op 7 september is het Duurzame Dinsdag, de jaarlijkse Prinsjesdag van de Duurzaamheid. Vernieuwende initiatieven uit de samenleving bundelen de krachten met politiek Den Haag.

Tijd: 14.30-17.15 (online inloop vanaf 14.15)
Locatie: Programma geheel online, met livestream vanuit New Babylon
Dagvoorzitter: Natasja van den Berg en Sjoerd Luteyn

Tijd Programma-onderdeel
14.20 Online inloop
14.30 Opening en check-in
14.40 Uitreiking Duurzame Lintjes 2021
15.00 Duurzame Troonrede, door Werner Schouten, voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging
15.20 Analyse van de initiatieven in de Duurzame Dinsdag koffer 2021, door GreenWish
15.30 Welk stukje van de puzzel heb jij in handen?
samenwerken aan duurzame doorbraken
16.00 Dialoog met Tweede Kamerleden
16.40 Overhandiging van de Duurzame Dinsdag koffer aan het kabinet
16.50 Bekendmaking van de winnaars van de:
– Lidl Voedselprijs
– ING Circulair Ondernemenprijs
– Greenchoice Energieprijs
– VHG Groenprijs
– IVN Natuurprijs
– Duurzame Dinsdagprijs

 

Kaart wordt geladen...