Design Matters: Natuur Kracht

Wanneer

14/01/2016    
20:00 - 22:00

Waar

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179, Amsterdam, 1019 HC
Pakhuis de Zwijger
Design Matters: Natuur Kracht

Natuurlijke processen bieden een onverwacht en soms zelfs onbekend potentieel aan ontwerpers. Zo kunnen nieuwe duurzame materialen worden ontwikkeld van levende grondstoffen als zeealgen en kunnen zwaartekracht en turbulentie een onverwachte inspiratiebron zijn voor designers en architecten. Deze editie van het live magazine Design Matters op 14 januari 20.:00 uur zoomt daarom in op deze ‘Natuur Kracht’.

Nieuw is het niet, deze symbiose tussen mens en natuur – denk aan bier brouwen of een ossenploeg. Wel nieuw is dat de nu de natuur aangeeft wat wenselijk is. Ontwerpers maken geen gebruik van de natuur maar streven naar een harmonieuze integratie van biologische materialen en processen. De mogelijkheden die de natuur biedt zullen in de toekomst alleen nog maar groter worden. Technologische innovaties als genetische manipulatie en klonen zorgen voor nieuwe oplossingen maar ook nieuwe vragen. Een kritische kijk op hoe we de natuur inzetten voor onze toekomst is daarom noodzakelijker dan ooit. 

Voor deze editie van Design Matters is een bonte selectie gemaakt van sprekers die een kruisbestuiving zijn tussen natuur, wetenschap, design en architectuur.

Meer informatie en aanmelden voor dit gratis event

Kaart wordt geladen...