Dag van het Klimaatakkoord

Wanneer

03/11/2022    
10:00 - 17:00

Waar

Jaarbeurs
Jaarbeursplein, Utrecht, 3521 AL
Jaarbeurs
Dag van het Klimaatakkoord

Op donderdag 3 november organiseert het Voortgangsoverleg Klimaatakkoord weer een Dag van het Klimaatakkoord!

Waar gaan we het over hebben?

De dag staat voor een flink deel in het teken van de stappen die we moeten zetten om in 2050 CO2-neutraal te zijn. Dit moet steeds hoger op de agenda komen, want 2050 is dichterbij dan je denkt. We moet dus verder gaan denken dan 2030.
Ook de uitvoering van het huidige beleid komt goed aan bod. Er loopt al veel, maar het tempo moet omhoog. Het moet sneller om de doelen van 2030 te halen, zodat we belangrijke vordering maken om twintig jaar daarna bij nul-uitstoot te komen.

Het programma

Plenair

We beginnen met een stevig plenair programma dat inspireert, verrast en u aan het denken zet.
Naast de actualiteit staat de opening sterk in het teken van de opgave na 2030. Het wordt een sessie waarin ook veel van uw inbreng wordt verwacht. We testen uw feitelijke kennis over waar we nu staan in de transitie. Minister Jetten van Klimaat en Energie en Ed Nijpels, de voorzitter van het Voortgangsoverleg Klimaatakkoord ontbreken niet in het plenaire programma. Maar zij zijn niet de enigen op het podium.

Deelsessies

In twaalf deelsessies diepen we de thema’s verder uit en dagen we u uit mee te denken over wat er nodig is om in 2050 geen CO2 meer uit te stoten.
De sessies bestrijken een breed scala van het klimaatbeleid. Ze gaan van groen industriebeleid tot aardgasvrije woningen, van boeren voor klimaat tot burgerparticipatie, van uitvindingen voor 2050 tot het grote geld dat in beweging komt. En nog meer.

•    Groene industrie
•    Verduurzaming gebouwen
•    Landbouw als grondstoffenleverancier voor duurzaamheid
•    Burgerfora en burgerbetrokkenheid
•    Innovatie voor 2030-2050
•    De financiële sector als drijvende kracht achter vergroening
•    Samenwerking tussen circulair en klimaatbeleid
•    Het groene banenplan
•    Mobiliteit van de toekomst
•    De kracht in de regio
•    CO2-vrije energie als het bewolkt is en het niet waait

Innovatieplaza

Doorlopend is er een innovatieplaza. Die bestaat uit drie delen. U ziet kant en klare innovaties die nu al beschikbaar zijn. U krijgt zicht op wat er in de pijplijn zit voor de periode tot 2030. Als derde wordt u meegenomen in de toekomst met innovaties waaraan gewerkt wordt om echt naar nul-uitstoot in 2050 te komen. Op de plaza geven deskundigen toelichtingen en presentaties.

First Dates

Wilt u vooruitkomen in de energietransitie met uw mooie plan of goede initiatief? Maar loopt u een beetje vast? Doe dan mee aan ‘First Dates, dan doen’. Dit is de datingplek waar de Jonge Klimaatbeweging vragen, problemen of kwesties, koppelt aan een persoon of organisatie die u mogelijk verder kan helpen.

En uiteraard is er ruime gelegenheid tot netwerken

Meer informatie/aanmelden

Kaart wordt geladen...