BTG Knowledge Café – De business case voor duurzame ICT

Wanneer

07/09/2021    
15:30 - 17:00

Waar

Online webinar
Online, Online
Online webinar
BTG Knowledge Café – De business case voor duurzame ICT

Duurzame ICT wordt nog lang niet door alle bedrijven omarmd. Slechts één op de drie ICT-beslissers neemt duurzaamheid mee als criterium bij de inkoop van ICT-producten en -diensten, blijkt uit onderzoek van ABN AMRO. Als belangrijke reden hiervoor noemt bijna een derde dat ze andere prioriteiten hebben. Zo voeren de snelheid, veiligheid en continuïteit van IT traditioneel de boventoon bij deze beslissingen. ABN AMRO stelt dat de verduurzaming van IT dan ook een duw in de rug nodig heeft. BTG onderschrijft dit en pleit voor meer stimulans  voor het verduurzamen van de ICT-sector.

Het doel van het knowledge café over Duurzame ICT gaat om bewustwording, urgentie, inspiratie en daarnaast gaat het publiek weg met concrete handvatten.  Toekomstgerichte en tegelijkertijd praktisch met best practices en handelsperspectief.

2,1 miljoen mensen maken voor hun werk gebruik van digitale diensten en de vraag naar data groeit en groeit. Een goed werkende digitaal systeem is dus essentieel. Hoe maken we die duurzaam, toekomstvast en inpasbaar? Met een coalitie van organisaties werken we binnen LEAP samen aan innovatieve oplossingen. Marjolein Bot van de Amsterdam Economic Board licht toe wat LEAP is, wat we doen en hoe je mee kunt doen.

De Circulaire Economie krijgt steeds meer aandacht en opvolging in concrete business initiatieven en toepassingen. Welke circulaire vertaling valt er te maken naar IT? En wat is de business case van Circular IT?

B Corp Aliter Networks is al 12 jaar actief in Circular IT en in hun presentatie lichten Arjen Workum en Odette van Zijdveld toe wat zij in de praktijk hebben gezien als de business case van Circular IT.

Closing the Loop werkt met publieke en private organisaties om het gebruik van IT te verduurzamen, op een pragmatische en makkelijke manier. De dienst, genaamd afval compensatie, brengt daarnaast meer voordelen met zich mee op het gebied van medewerkersbetrokkenheid, marketing/PR en commercie. Benieuwd hoe? Hoor het verhaal van Founder Joost de Kluijver tijdens het BTG Knowledge Cafe over duurzame IT.

AANMELDEN: Ja, ik doe mee, stuur mij de link voor 7 september

Kaart wordt geladen...