Broodje B lunchbijeenkomst: Bedrijfsethiek en ondernemerschap

Wanneer

09/09/2015    
11:00 - 13:30

Waar

de 'Malietoren'
Bezuidenhoutseweg 12, Den Haag, 2594 AV
de 'Malietoren'
Broodje B lunchbijeenkomst: Bedrijfsethiek en ondernemerschap

Bedrijfsethiek en de waarden in het bedrijfsleven staan volop in de belangstelling. De krant staat er bol van, maar dan vaak vanuit de negatieve invalshoek. Maar is dat de realiteit? Er gebeurt immers heel veel in het bedrijfsleven als het gaat om bedrijfsethiek. Zowel binnen branches als ook op het niveau van de ondernemers. Wat valt daarvan te leren?

Veel ondernemers sturen vanuit hun intrinsieke motivatie op een bepaalde bedrijfsethiek en cultuur en geven ook op die wijze leiding aan hun onderneming. Wat drijft hen? Hoe pakken zij dat aan? Het vraagt competenties, bijvoorbeeld het vermogen tot morele reflectie, gesprek en het aangaan van dialoog met anderen (medewerkers, collega’s en andere stakeholders). Gericht op het verder brengen van het bedrijf in de goede richting en anderen daarin meekrijgen.

VNO-NCW heeft op initiatief van de Klankbordgroep Levensbeschouwing en Ondernemen (KLO) de afgelopen maanden, in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam, onderzoek gedaan naar bedrijfsethiek in de praktijk. Wat doen bedrijven er zoal aan en welke inspirerende voorbeelden komen we tegen? Het onderzoek levert interessante inzichten op die tijdens de Broodje B bijeenkomst worden toegelicht en worden besproken.

Programma:
11.00 uur ontvangst met koffie
11.30 uur opening
Teun Hardjono, hoogleraar kwaliteitsmanagement Erasmus Universiteit en directeur CSR academy
11.35 uur Inleidingen:
– Muel Kaptein (Professor bedrijfsethiek en integriteit aan de Erasmus Universiteit)
– Marie Pauline Lauret (was voorzitter van de werkgroep Toekomst Accountantsberoep van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) en voormalig partner bij Mazars)
Aansluitend discussie met de zaal
13.00 uur buffetlunch

Deelname is kosteloos, wel graag aanmelden.
U bent van harte welkom.

Kaart wordt geladen...