Ali B & LIVEKINDLY Collective organiseren Ali V(egan) diner

Wie zijn social mediakanalen in de gaten heeft gehouden, zal het niet ontgaan zijn. Ali B heeft de transformatie ingezet naar Ali V. Vegan eten is volgens de rapper, cabaretier en tv-persoonlijkheid lekker én gezond, en het traditionele stukje vlees op zijn bord maakt dan ook steeds vaker plaats voor een plantaardig alternatief. En Ali zou Ali niet zijn als hij anderen niet zou willen inspireren en motiveren om hetzelfde te doen om zelf de voordelen te ontdekken. Met het gezamenlijke doel om plantaardig eten onderdeel te maken van ieders eetpatroon, sluit hij de handen ineen met plantaardige food multinational LIVEKINDLY Collective. De eerste stap? Het online Ali V diner.

De cijfers draaien er niet om heen en de documentaires vliegen je om de oren. Plantaardig eten levert bewezen positieve effecten op voor mens, milieu en de dieren. Steeds meer Nederlanders worden bewust van de voordelen dat het verwisselen van een dierlijke maaltijd voor een plantaardig alternatief oplevert. Dit maakte ook dat Ali B plantaardig eten is gaan proberen. En dat beviel zo goed dat hij de switch heeft ingezet.

Van Ali B naar Ali V

Als bewuste vleeseter laat Ali vlees niet volledig links liggen, maar wordt het wel vijf van de zeven dagen per week vervangen door een plantaardig alternatief. “Het toffe van plantaardig eten is dat het lekker is en voelt. Tijdens én na het eten. Meer mensen moeten dit ontdekken!” aldus Ali B. Daarbij komt dat het vervangen van dierlijke producten voor een plantaardig alternatief positieve effecten heeft op het milieu en de dieren. Zelfs het vervangen van één maaltijd per dag maakt al een groot verschil*. Food multinational LIVEKINDLY Collective streeft hetzelfde doel na. Iedereen zou kennis moeten maken met plantaardige voeding, de voordelen ontdekken en het integreren binnen hun vaste eetpatroon. Deze organisatie bouwt aan een collectief van vegan merken en schaalt de productie en distributie hiervan op zodat iedereen toegang heeft tot lekkere plantaardige producten. Niet meer dan logisch dus dat Ali en LIVEKINDLY Collective de handen ineenslaan. Samen gaan ze de movement versterken.

Kick-off evenement: het Ali V diner

Op 21 januari – middenin de maand die enkele jaren geleden is omgedoopt tot Veganuary om meer bewustwording rondom plantaardig eten te generen – wordt de samenwerking afgetrapt met het Ali V diner. Een interactief online event vol inspiratie, een kijkje in de huidige stand van zaken én – hoe kan het ook anders bij Ali – fun. Hij zal met 100 Nederlandse gezinnen, elk in eigen keuken, een plantaardige maaltijd koken, dineren en alle ins en outs rondom het onderwerp bespreken. Hoe kijken de gezinnen naar plantaardig eten? Waarom kiezen zij hier wel of juist niet voor? Wat zijn de vooroordelen én wat zijn de uitdagingen?

Gezinnen die mee willen doen aan het Ali V diner op 21 januari kunnen zich vanaf zondag 10 januari tot maandag 18 januari inschrijven op www.alivdiner.nl door een video te uploaden waarom zij een plek aan de virtuele tafel zouden moeten winnen. De winnaars krijgen een maaltijd box van een van LIVEKINDLY Collective’s voedingsmerken, LikeMeat, thuisgestuurd vol verse, duurzame en lekkere plantaardige ingrediënten, inclusief recepten. De hoofdprijs maakt het een van de gezinnen extra makkelijk: zij krijgen een bekende gast chef die al het werk uit handen neemt. Daarnaast kan heel Nederland vanaf de start van het evenement om 18:00 uur meekijken via de livestream op de website.

*Het vervangen van een dierlijke maaltijd door een plantaardig alternatief per dag, per persoon, per jaar staat gelijk aan de besparing van bijna 760.000 liter water en de co2 uitstoot van een autorit van 5.000 kilometer.

Share Button